Fondue Suisse

Fondue Suisse voor 2 personen:

  • 1 ons gemalen Zwitserse Gruyère
  • 1 ons gemalen Emmentaler
  • 1 ons gemalen Appenzeller
  • 1 ons gemalen Vacherin Fribourgeois
  • 1.5 dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maïzena
  • citroensap
  • eventueel 3 el Kirsch
  • versgemalen zwarte peper
  • mespunt nootmuskaat (of gemalen foelie)
  • brood (stokbrood, pide, roggebol).

De knoflook halveren en de caquelon of pan ermee inwrijven. Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten (de volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten). Roer de maizena los met het citroensap en 2 el water. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 minuten doorkoken, tot hij is gebonden. Breng op smaak met nootmuskaat en peper. Kaasfondue bindt pas mooi nadat de maizena is toegevoegd. Schrik dus niet als de fondue niet meteen helemaal egaal is.

Fondue Suisse bestellen

Bestel Fondue Suisse >>