Fondue De Kaaskop

Voor 2 personen:

  • 2 ons gemalen Zwitserse Gruyère
  • 2 ons gemalen Emmentaler
  • 1.5 dl droge witte huiswijn  (Carmelle Sauvignon)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maïzena
  • citroensap (of witte wijn)
  • eventueel 3 el Kirsch
  • versgemalen zwarte peper
  • mespunt nootmuskaat (of gemalen foelie)

De knoflook halveren en de caquelon of pan ermee inwrijven.

Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten. De volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten. Roer de maizena los met het citroensap en 2 el water, of met een beetje witte wijn. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 minuten doorkoken, tot hij is gebonden. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.

Kaasfondue bindt pas mooi nadat de maizena is toegevoegd. Schrik dus niet als de fondue niet meteen helemaal egaal is!

Heerlijk met stevig brood en een salade van veldsla, appel, walnoot en rode paprika met mosterd/dille dressing.

 

Bestelformulier fondue


  • Vul onderstaand uw gegevens in voor uw bestelling: