Zwaar Blond Groninger Bier Fondue

Voor 2 personen:

  • 3 ons Emmentaler/Gruyere
  • 1 ons sambalkaas (meer of minder afhankelijk van gewenste ‘pit’)
  • 1.5 dl Zwaar Blond van Groninger
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maïzena
  • citroensap (of nog handiger: scheutje bier)
  • eventueel 3 el Kirsch
  • versgemalen zwarte peper
  • mespunt nootmuskaat (of gemalen foelie)

De knoflook halveren en de caquelon of pan ermee inwrijven.

Verwarm het bieren laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten. De volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten. Roer de maizena los met het citroensap en 2 el water, of met een beetje bier. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 minuten doorkoken, tot hij is gebonden. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.

Kaasfondue bindt pas mooi nadat de maizena is toegevoegd. Schrik dus niet als de fondue niet meteen helemaal egaal is!