Fondue De Kaaskop

Voor 2 personen:

  • 2 ons gemalen Zwitserse Gruyère
  • 2 ons gemalen Emmentaler
  • 1.5 dl droge witte huiswijn  (Carmelle Sauvignon Blanc)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el maïzena
  • citroensap (of witte wijn)
  • eventueel 3 el Kirsch
  • versgemalen zwarte peper
  • mespunt nootmuskaat (of gemalen foelie)

De knoflook halveren en de caquelon of pan ermee inwrijven.

Verwarm de witte wijn en laat hierin de geraspte kaas al roerend smelten. De volgende portie kaas pas toevoegen als de vorige geheel is gesmolten. Roer de maizena los met het citroensap en 2 el water, of met een beetje witte wijn. Roer dit door de kaasfondue en laat deze 2-3 minuten doorkoken, tot hij is gebonden. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.

Kaasfondue bindt pas mooi nadat de maizena is toegevoegd. Schrik dus niet als de fondue niet meteen helemaal egaal is!

Heerlijk met stevig brood en een salade van veldsla, appel, walnoot en rode paprika met mosterd/dille dressing.

 

Bestelformulier fondue

    Prijzen zijn voor alleen de kaas, per 2 personen.
    Prijzen voor complete kaasfonduetas en Fonduekaas hangen af van welke fondue er gekozen wordt. We kunnen ook een prachtige alcoholvrije wijn (met heel klein bubbeltje) leveren, voor klein beetje erdoor en rest in het glas, deze kost €10,00.
  • Indien u verschillende soorten fondue besteld, graag even aangeven voor hoeveel personen u elke fondue wilt :-)
  • Let op! Als je kaasfondue (anders dan De Kaaskop fondue) bestelt voor een bepaalde dag, moet je dat minimaal een dag daarvoor doen. We hebben minimaal een dag nodig om de bijzondere fondue's voor te bereiden . Bestellingen voor een zondag graag uiterlijk vrijdags ervoor doen. De Kaaskop kaasfondue ligt (bijna) altijd klaar, daar geldt alleen op=op

  • Vul onderstaand uw gegevens in voor uw bestelling:

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.